top of page
bg 2.png

VÅRA öl

Här kan du se en del av alla våra 20-tal olika ölsorter och läsa historierna bakom våra spännande om våra spännande grisar. 15 av sorterna finns fördelade på 13 olika Systembolag i Göteborg eller går att  beställa till din egen favoritbutik i hela Sverige.  

Våra folköl säljer vi genom gårdsförsäljning på plats på Ringögatan 10. 

I vårt Taproom i bryggeriet eller i vår Pub kan du även avnjuta ytterligare ölsorter. 

bakgrund.png
170627.jpg

En gång i Belgien levde en sorgsen liten gris vid namn Truffel. Han ägde en liten gård där han arbetade som bonde, men trots det vackra landskapet och grönskande fält kunde han inte skaka av sig känslan av melankoli.

 

Truffel älskade att odla grönsaker och vårda sina djur, men ibland tänkte han på de stora skogarna och vidsträckta ängar där han föddes. Hemlängtan gnagde ständigt i hans hjärta, som en mild men konstant bris.

 

En dag, när himlen var täckt av grå moln, beslutade Truffel att ta en paus från gårdsarbetet. Han vandrade över de gröna kullarna och lät sitt sinne vandra tillbaka till barndomens skogar. Regndropparna blandade sig med hans tårar när han kände en blandning av sorg och nostalgi.

 

Men i den stilla stunden insåg Truffel att hans arbete på gården i Belgien, trots saknaden, gav honom en särskild form av tröst. Han insåg att även om hans rötter var djupt förankrade i det förgångna, hade han också skapat en meningsfull tillvaro på den belgiska gården.

 

Så fortsatte Truffel att odla och vårda, samtidigt som han lät minnena om sitt ursprung blanda sig med doften av jord och grönsaker. I det sorgsna ögonblicket fann han en slags frid och försoning med sitt liv som bonde i det främmande, men ändå älskade Belgien.

168527.jpg

I en livlig del av London bodde en liten gris vid namn Percy, klädd i sina karakteristiska randiga kortbyxor. Percy skilde sig från de andra grisarna i staden, inte bara på grund av sitt ovanliga klädval, utan också på grund av sin längtan efter något annorlunda - en god bitter. Trots de många pubarna runt omkring, var Percy trött på den blaskiga "stor stark" ölen som de andra grisarna njöt av.

 

Varje dag gick Percy längs de kullerstensbelagda gatorna och passerade förbi de dignande pubarna, där han kunde höra glada skratt och doften av öl. Men istället för att gå in och ansluta sig till de andra, fortsatte han att gå, längtande efter en mer sofistikerad dryck.

 

Men en dag bestämde sig Percy för att det var dags att söka upp det han verkligen önskade. Han smet förbi människornas fötter, genom trånga gränder och in i den välkända puben "The London Pig & Whistle". Trots sin ringa storlek och klädsel, ställde han sig vid bardisken och beställde med en bestämdhet som imponerade bartendern, "En bitter, tack!"

 

Pubens besökare vände sig förvånat om och skrattade till när de såg den lilla grisen i sina randiga kortbyxor. Men Percy brydde sig inte, för när bartendern placerade en liten skål med den mest utsökta bittersmakande ölen framför honom, visste han att hans längtan äntligen hade uppfyllts.

 

Från den dagen och framåt satt Percy vid bardisken i "The London Pig & Whistle", njöt av sin goda bitter och lärde känna stadens invånare. Han hade funnit sin plats i den stora staden och sin favoritdryck, och han visste att han aldrig skulle tröttna på den.

166380.jpg

I en framtid där bryggverk och jästankar var förenade med avancerad AI, trädde Gustav in i en värld där nanobotar dansade med humlepartiklar och där ölrymdsstationer producerade de mest utomvärldsliga dryckerna. Hans mekaniska kropp assimilerades med den teknologiska förändringen, och hans elektroniska sensorer mötte det pulserande energifältet av den framtida ölrevolutionen.

 

Mellan galaktiska resor till mikrobryggerier på andra planeter serverade Gustav nu öl som förenade smaker från fjärran galaxer. Mörk öl flödade som ett kosmiskt elixir, och varje klunk var som en resa genom tid och rymd.

 

Gustav, den återupplivade galten i sin mekaniska skepnad, blev en ambassadör för öl i rymden och hans bryggeri blev en mötesplats där varelser från alla hörn av universum samlades för att fira den förenade kraften av öl och teknologi.

170628.jpg

I den enorma lagerlokalen, som tidigare pulserade av liv och rörelse, låg nu en ödslig tystnad. Gustav och Gertrud, två envisa grisar med en outtröttlig arbetsmoral, hade kämpat dag och natt för att hålla företaget över ytan. Men trots deras ansträngningar och hängivenhet befann de sig nu på botten. Ekonomiska problem låg som ett mörker över deras framtid, och den ständiga kampen hade tagit ut sin rätt.

 

Men mitt i mörkret tändes en gnista av hopp. Gustav och Gertrud vägrade att ge upp. Med huvudet högt och sina trötta kroppar till trots började de smida nya planer. De insåg att de behövde tänka utanför den svarta boxen för att överleva i den tuffa affärsvärlden. Tillsammans började de utforska nya idéer och strategier.

 

Genom envishet och samarbete började de göra små framsteg. De upptäckte nya marknader att utforska och nya produkter att erbjuda. Med varje liten seger växte deras tilltro till framtiden. Trots det eviga slitet och de utmaningar som väntade, kunde de så smått skönja en ljusare framtid. Med en blandning av ihärdighet, uppfinningsrikedom och optimism, visste de att de skulle kunna övervinna alla hinder och återuppbygga sitt företag till nya höjder.

171923.jpg

På den gröna ön Hisingen, där vindarna dansar över fälten, skogarna viskar sagor och husen varmt inbjuder till gemenskap och fest, finns det en flock av flygande grisar. Dessa underbara varelser hade vingar som var lika stora som deras vilja att utforska världen.

 

Varje år, när våren smyger sig in och solen kysser jorden, återvänder de flygande grisarna till sitt älskade Hisingen. De svävar över bördig grönska och vackra byggnader. De svävar med stolt hållning, som om de var älvornas förlorade bröder.

 

För invånarna på ön är det en magisk tid när de ser de flygande grisarna återvända. Barnen springer ut från sina hem och viftar med sina små händer, medan de äldre ler med värme och hopp i sina ögon och hjärtan.

 

Men för grisarna är det inte bara ett återvändande till sitt hem, det är som att återförenas med sitt kall som skyddare av Hisingen. Deras vingar bär dem över himlen som väktare, redo att gripa in om fara hotade deras älskade Hisingen och dess invånare.

 

Och så svävar de flygande grisarna över Hisingen med en känsla av stolthet och äventyr i sina sinnen, förvandlade till superhjältar i människornas ögon och som väktare av Hisingens eviga frid och förföriska skönhet.

171922.jpg

En gång i en lantlig by levde tvillinggrisarna, Knall och Fall, kända för sin passion för att brygga öl. En solig dag bestämde de sig för att brygga en barley wine, en stark och robust ölsort. Men det fanns ett problem: de kunde inte komma överens om hur stark den skulle vara.

 

Knall, den äldre av tvillingarna, ansåg att en riktig barley wine måste vara kraftfull och fyllig. Han envisades med att använda stora mängder malt för att ge ölet en intensiv och djup smak.

 

Fall, å andra sidan, förespråkade en mer subtil och balanserad smakprofil. Hon föreslog att de skulle använda en mer måttlig mängd malt för att undvika att ölen blev för tung och överväldigande.

 

Diskussionerna blev alltmer intensiva där de under stallycktornas gula sken jämförde malthögarna. Knall hävdade att en högre maltstack skulle ge ölet den karaktär och styrka som krävdes för en äkta barley wine. Medan Fall argumenterade för att en mindre mängd malt skulle tillåta andra smaker att komma fram och göra ölet mer drickbart.

 

Till slut kom de överens om att prova båda metoderna och jämföra resultaten. Efter att ha bryggt två separata satser barley wine och låtit dem jäsa och mogna ordentilgt, samlades de för en smaktest.

 

Knalls maltiga och kraftfulla öl visade sig vara djup och robust, med en intensiv smak som dröjde sig kvar länge. Å andra sidan visade sig Falls mer balanserade öl vara lättare och mer drickbar, med subtila toner som dansade över tungan.

 

Trots sina olikheter insåg tvillingarna att båda versionerna av barley wine hade sina fördelar och att det inte fanns någon "rätt" sätt att brygga god öl. De skålade i försoning så det small i stopen och fortsatte utforska sin gemensamma passion för ölbryggning, med en nyfunnen respekt för varandras synsätt.

171921.jpg

I en avlägsen by levde en gång en äventyrslysten gris vid namn Padron. Han var inte som de andra grisarna i byn. Istället för att grymta i lervattenet föredrog han att utforska världen och prova nya saker. Hans senaste besatthet var att hitta den perfekta habanerofrukten för att förbättra smaken på sitt favoritölmärke.

 

Med en kartkarta i ena klon och en liten ryggsäck full med förnödenheter på ryggen, satte Padron iväg på sitt stora äventyr. Först utforskade han de grönskande dalgångarna i närheten av byn, där han hoppades hitta några vilda habanerofrukter. Men ingenting av intresse dök upp.

 

Padron gav inte upp. Han bestämde sig för att utvidga sin sökning till de djupa skogarna och ödsliga öknarna. Han mötte faror och utmaningar längs vägen, inklusive vilda djur och branta klippor, men ingenting kunde stoppa hans beslutsamhet.

 

Efter månader av sökande och äventyr kom Padron äntligen till en avlägsen ö i havet, där enligt en gammal legend skulle den mest smakfulla habanerofrukten växa. Med spänd förväntan började Padron sin sökning på ön. Han kämpade sig igenom täta djungler och överlevde farliga vattendrag.

 

Till slut, när han nästan hade gett upp hoppet, upptäckte Padron en liten glänsande frukt gömd bland grönskan. Det var en perfekt habanerofrukt, stor och saftig, med en intensivt kryddig doft. Padron jublade av glädje och samlade så många frukter som han kunde bära i sin ryggsäck.

 

Med frukterna säkert förpackade återvände Padron till sin by, redo att förbättra ölen och dela med sig av sin otroliga upptäckt till resten av byns invånare. Hans äventyr hade visat sig vara värt det, och han skulle för evigt vara känd som den modiga grisen som letade i världens alla hörn efter den bästa habanerofrukten.

172354.jpg

En värld där djur bär på oförutsedda krafter och magi flödar genom naturen, introduceras vi för vår hjälte – Grynet, den uppriktiga och envisa grisen.

 

Efter ett möte med en mystisk vandrare blir en magisk dartpil Grynets ansvar. Den magiska pilen leder Grynet till Den Stora Darttavlan, vars mitt pryds av ett förunderligt öga som sägs vara världsaxeln.

 

I kärnan av berättelsen ligger kampen mellan krafterna av harmoni och kaos. En ondskefull grisgud, känd som Tusk, regerar över himlen och använder sina blixtar för att skaka om världsbalansen och kontrollera Darttavlan.

 

Grynet måste lära sig att använda den magiska dartpilen för att besegra Tusks mörka inflytande och återställa världens harmoni.

 

"Pigseye" är en gripande fantasyberättelse som utforskar djupet av vänskap och den otroliga styrkan i de mest oväntade hjältarna. Följ med Grynet på dess episka resa och upptäck den magiska världen där grisen blir nyckeln till att balansera krafterna av ljus och mörker.

33029029_400.png
Chill in blik.png
Porter.png
33628385_400.png
Wästkust blik.png
Diamant SB.png
Coma blikje.png
RingÖl.png
Ester.png
24661108_800.png
24622020_800.png
A röd Ale.png
bottom of page