Sök
  • Pontus Henryz

Fyra svinbra nyheter på en vecka(31)

Den här veckan händer det verkligen grejer hos oss på bryggeriet Två Feta Grisar. På tisdag den 1/8 släpper Systembolaget ut två ny sorter från oss. Chill iN 5,5% började som en Påskeld och har sedan dess sålt flitigt på olika krogar och event. Förutom på beställningssortimentet så kommer butikerna i Gårda(Focus), Bäckebol och Eriksberg att sälja ölen. Trots namnet och en liten touch av habanero så är det en ganska lätt och frisk amerikansk pale ale.

Ett nära samarbete med världsberömda rockgruppen Sabaton gav oss möjligheten att få brygga deras jubileumsöl som också släpps på beställningssortimentet och samma butiker. Sabaton Open Air är en Imperial Coffee & Honey Stout på 9,5%. Ölen kommer givetvis att säljas på festivalen Sabaton Open Air i Falun som håller 10-årsjubilem i mitten på augusti och är den givna platsen för alla inbitna hårdrockare från när och fjärran. Vi använder även Grevens Böna från Kaffegreven och lokalt producerad honung från norra Hisingen.

På onsdag så tappar vi en helt ny brown ale som vi kommer att sälja till utvalda krogar i Göteborgs området till att börja med. Det blir en välkommen öl på 4,6% som behövs för att bredda vårt sortiment med lite lättare och inte så alkoholstark som våra övriga ales och stouts. Galtens Brown Ale kanske kan finnas på systemet senare i höst lagom till julbordet?

På samma dag så tappar vi även en helt ny stout. Spider Pig Milkstout blir en Imperial på 7% som även den kommer att säljas främst till krogar och användas vid olika event under hösten. Två Feta Grisar har redan idag 3 olika stouts i sortimentet mot krogar och på Systembolaget, med hög kvalitet och räknar kallt med att Spider Pig kommer att landa gott i gommen och synas på Systembolaget i november/december.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att se vad vi håller på med!

För mer information:

www.tvafetagrisar.com

Daniel Wasenack - Bryggchef 0707473003 daniel@tvafetagrisar.se

John Henryz - Försäljning & event 0702020714 john@tvafetagrisar.se

312 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Invigning av vår pub

Idag den 10:e augusti så inviger vi vår nya bryggpub eller taproom som en del kallar det. Vi kommer att ha öppet för allmänheten och olika event för företag eller grupper. Alla är välkomna. Hör av er

© Två Feta Grisar Wix.com